Boterkoek bakken volgens Wilfried
Als je wil beginnen met bakken, maar niet weet waar, dan raad ik boterkoek aan.
Het is simpel, kan weinig mis gaan en duurt niet lang.
Nu vraag je je misschien af, maar Wilfried, wat heb ik dan nodig?
Nou, heel simpel, de ingrediënten.
Ingrediënten
- Bloem, 200 - 220 g
- Roomboter, 175 g
- Suiker, 150 g
- 1 Eitje
- Keukenzout, 1 g
Ja, oké, leuk, maar wat moet ik ermee dan?
Gewoon de stappen volgen en dan komt het allemaal goed.
De Stappen
- Klop het eitje
- Doe de boter, bloem, suiker en de helft van je ei in een kom.
- Alles in de kom even goed kneden. Of deeghaken gebruiken als je te lui bent om zelf te kneden
- Doe het deegje in een bakvorm en maak het glad. Dit gaat makkelijk met de achterkant van een natte lepel.
- Even de oven voorverwarmen op 180 graden.
- De rest van het ei gelijkmatig verspreiden over het deeg.
- Zet de hele boel even een half uurtje in de warme oven.
- Haal hem uit de oven om te laten afkoelen.
Als je alle stappen volgt krijg je iets wat er ongeveer zo uitziet:
En dat betekent dat je kunt genieten van een heerlijke boterkoek!